Το Τμήμα Προχωρημένων δημιουργήθηκε για να δώσει συνέχεια στην επαφή των Αρχαρίων skippers με τον κόσμο της Ιστιοπλοΐας και της Θάλασσας.
Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι, μετά την απόκτηση του διπλώματος, δεν έμπαιναν ξανά σε σκάφος, με αποτέλεσμα να ξεχάσουν τις δεξιότητες που απέκτησαν και το πτυχίο τους να καταλήξει να διακοσμεί κάποιον τοίχο.

Σκοπός μας είναι, μέσα από μια δίμηνη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση,

  • να βοηθήσουμε τους νέους skippers να διατηρήσουν την επαφή τους με τον χώρο της ιστιοπλοΐας,
  • να βελτιώσουν και να διευρύνουν τις γνώσεις τους,
  • να δουν καινούργια πράγματα και τεχνικές, που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Τμήματος Αρχαρίων και
  • να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα χειρισμών και ασφάλειας.

Εκτός από τα μαθήματα, που μπορούν να γίνονται, είτε καθημερινές απόγευμα, είτε σαββατοκύριακα πρωινά, οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν σε μονοήμερες ή πολυήμερες εκπαιδευτικές εκδρομές, ώστε να αποκτήσουν όλη την εμπειρία που χρειάζονται, σε συνθήκες πραγματικού ταξιδιού.

Τα μαθήματα γίνονται στον Ομιλο της Βούλαςμε σκάφη εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα, τόσο από πλευράς εξαρτημάτων και hard ware ( πανιά, σχοινιά, ράουλα κλπ. ), όσο και από πλευράς ασφαλείας ( σωσίβια, life lines κλπ.).

Τα τμήματα είναι ολιγομελή, μέχρι 5 ατόμων, έτσι ώστε όλοι οι μαθητές να περνούν από όλες τις θέσεις και να αποκτούν την ανάλογη εμπειρία.

Το πρόγραμμα του Τμήματος Προχωρημένων έχει ως εξής:

Διάρκεια:2 μήνες

Θεωρία : 20 ώρες

Πρακτική : 70 ώρες

Κατά την διάρκεια των μαθημάτων, θεωρητικών και πρακτικών, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν σε προχωρημένες τεχνικές πλεύσεως, όπως η χρήση μπαλονιού, καθώς και σε τεχνικές αγκυροβολίας , χειρισμών και χρήσης φουσκωτού με κουπιά, που θα τους καταστήσουν ικανούς να κυβερνήσουν με ασφάλεια οποιοδήποτε σκάφος.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής η κατοχή του Διπλώματος Skipper, είτε από το ΝΑΟΒ, είτε από οποιονδήποτε άλλο Όμιλο, η ΑΓΑΠΗ για την ιστιοπλοΐα και τη θάλασσα και η καλή διάθεση για παρέα και θαλασσινές διαδρομές.