Βασικό δίπλωμα Μάθετε πως να κυβερνάτε ένα ιστιοφόρο,  μέσα απο το Βασικό δίπλωμα ιστιοπλοίας στον Ναυτικό Αθλητικό Oμιλο Βούλας  www.naov.gr  

Το Βασικό τμήμα -Αρχαρίων απευθύνεται στους αρχαρίους στην ιστιοπλοία , δλδ σε ανθρώπους που δεν έχουν ξαναταξιδέψει με ιστιοφόρο ή εχουν ταξιδέψει σαν επιβάτες. . Μπορείτε να πάρετε το δίπλωμα ιστιοπλοίας σε ιστιοπλοικά μέχρι 24 μέτρα και να κάνετε την ιστιοπλοία μέρος του τρόπου ζωής σας.

Ναυτοσύνη . Μπορεί να μην θέλετε να γίνετε πρώτοι κυβερνήτες  και να σκίζετε τις άγριες θάλασσες, αλλά σίγουρα η γνώση και η ναυτοσύνη μας κάνει να νοιώθουμε ασφάλεια και απέραντη σιγουριά όποτε βρεθούμε πάνω σε ενα ιστιοπλοικό  . Το ιστιοπλοικό αυτό μπορεί να είναι ένα απλό σκάφος κρουαζιέρας , ή να είναι ένα αγωνιστικό σκάφος . Ολα τα ιστιοπλοικά βασίζονται στις ίδιες  αρχές ιστιοπλοίας.

Ποιά εποχή του χρόνου? Ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα ειναι μια χώρα με απέραντες ακτές και πολλά νησιά και  ο καιρός στο μεγαλύτερο κομμμάτι του χρόνου είναι ιδανικός, είτε είναι καλοκαίρι για να χαρούμε την θάλασσα, είτε είναι χειμώνας  ωστε να βρεθούμε σε όμορφους προορισμούς . Τα σκάφη ειναι πολύ προσεγμενα απο πλευράς ανέσεων και ασφάλειας και το ταξίδεμα μπορεί να γίνεται σχεδόν καθ όλη την διάρκεια του χρόνου.  

Το πρόγραμμα εκμάθησης απευθύνεται σε ενήλικες . Η μόνη προυπόθεση είναι η γνώση κολύμβησης και η καλή φυσική κατάσταση. Ολα τα τμήματα πρακτικής και θεωρητικής γνώσης είναι ευθυγραμμισμένα και υπό την έγκριση των Ελληνικών αρχών μέσα από την  Ελληνική Ιστιοπλοική Ομοσπονδία ΕΙΟ.  Η θεωρητική ύλη είναι στα Ελληνικά και είναι άκρως κατατοπιστική και αρκετή για το αντικείμενο ως αρχάριοι. 

  Καθοδήγηση γνώσης.  Επαγγελματίες προπονητές θα σας καθοδηγήσουν με πρακτικά και θεωρητικά μαθήματα  στην διαδικασία μάθησης  ενώ παράλληλα θα βρίσκεστε σε ένα υπέροχο τοπίο φυσικής ομορφιάς στην περιοχή της  Βούλας,  λίγο μακριά απο τήν πολύβουη πόλη  και μακριά απο πολυσύχναστα λιμάνια. Παράλληλα, θα συναντήσετε  νέους ανθρώπους  με τον ίδιο στόχο και θα ανταλλάξετε απόψεις και γνώσεις .       

Πού ταξιδεύουμε. Με την ολοκλήρωση του τμήματος  της θεωρητικής και πρακτικής γνώσης,  θα είσαστε  αρκετά ενημερωμένοι  γνώστες ώστε να μπορείτε να ενοικιάσετε ενα σκάφος μεχρι 24 μέτρα !  

Βέβαια.. μην νομίζετε ότι με το πρώτο σας ταξίδι θα μπορέσετε να νοικιάσετε ενα σκάφος και να κάνετε τον γύρο της γής !!  ……Ξεκινώντας με την κατάλληλη παρέα  από κοντινούς , ΑΣΦΑΛΕΙΣ και εύκολους προορισμούς και συν τω χρόνω, η γνώση και η εμπειρία αυξάνεται. Πληροφορικά πάντως,  υπάρχουν πολλοί ναύτες που έχουν κάνει τον γύρο της γής με ιστιοφόρο. Στα ιστιοφόρα ο αέρας είναι η κινητήρια δύναμη και όχι τα καύσιμα ..

 

  Αν θέλατε να γίνετε ένας καλός ναύτης στην αρχή και ένας ακόμα καλλίτερος κυβερνήτης στην συνέχεια αλλά δεν είχατε ιδέα πώς να ξεκινήσετε , αυτό το τμήμα είναι για εσάς!

Πρόγραμμα σχολής Αρχαρίων

Πρόγραμμα Σχολής Προχωρημένων

Συντονιστής Εκπαιδευτής

Χρονοδιάγραμμα εκπαίδευσης